Akkutesti

Teettämällä akkutestin meillä auttaa välttämään akun tyhjenemisen aiheuttamaa hankaluutta.

Akun säännöllinen testaus on tärkeää

Auton akkujen ongelmana on, että ne voivat kulua antamatta selkeitä viitteitä tulevasta viasta. Saatat kohdata ongelman vasta, kun autosi kieltäytyy käynnistymästä, mikä tapahtuu yleensä epämukavaan aikaan. On tärkeää, että akku tarkistetaan säännöllisin väliajoin tällaisten tilanteiden välttämiseksi.

Palvelut sähkö- ja hybridiautoille

Toteutamme Vieskan Autosähköllä sähkö- ja hybridiautojen akkutestauksia ja akkujen korjauksia. Akun kunto on olennainen osa sähköajoneuvon suorituskykyä ja toimintamatkaa. Aviloo Premium -akkutesti kertoo sähköauton akun todellisen kapasiteetin. Testaamme akun kunnon, kapasiteetin ja tehon sekä tunnistamme mahdolliset ongelmat tai vauriot käyttäen alan johtavia teknologioita ja laitteita.

Jos ajoneuvosi akussa havaitaan vika tai vaurio, suoritamme tarvittavat korjaukset ja vaihdot. Bosch Car Service -korjaamona tarjoamme asiakkaillemme asiantuntevaa palvelua sähkö- ja hybridiautoille. Autamme pitämään ajoneuvosi huippukunnossa ja varmistamaan sen luotettavan toiminnan

Akkutesti

Tunnista akun heikkeneminen ennen vian ilmaantumista

Korjaukset sähkö- ja hybridiautoille

Myymme vain korkealaatuisia käynnistysakkuja

Vanhojen akkujen oikea kierrättäminen

Hyvä tietää

Miksi säännöllinen akun testaus on suositeltavaa?

On myöhäinen ilta pimeällä parkkipaikalla. Nouset autoosi ja käännät virta-avainta. Moottori pyörii, mutta hitaasti. Se ei halua käynnistyä. Yrität uudelleen, useita kertoja, tuloksetta. Lopuksi kuulet vain napsahduksen, kun käännät näppäintä. Akku on tyhjä ja olet jumissa.

Sitä tilannetta kukaan ei haluaa kokea. Ja kaikki mitä tarvitaan varmistaaksesi, ettet koskaan jää kiinni tällä tavalla, on säännöllinen auton akun tarkistus meiltä selvittääksesi, onko akku edelleen hyvässä kunnossa. Tämä on erityisen suositeltavaa ennen kovaa talvea ja sen jälkeen, sillä kylmä sää vaikuttaa haitallisesti akkujen toimintaan.

Jos akku todetaan heikentyneeksi, suosittelemme sen vaihtamista korkealaatuiseen Bosch-akkuun. Tämä tarjoaa sinulle pitkäaikaista ja luotettavaa palvelua.

Mitä akkutestiin sisältyy?

Tarkastus alkaa akun fyysisen kunnon visuaalisella arvioinnilla. Mahdolliset vaurion merkit ovat selvästi vakava ongelma, mutta akun tarkastuksen suorittava asentajamme kiinnittää myös huomiota napoihin. Mikäli ne ovat hapettuneet millään tavalla, se voi tarkoittaa, että virtakaapelit eivät pysty muodostamaan hyvää yhteyttä. Tällöin on yleensä parasta vaihtaa akku.

Seuraava vaihe on tarkistaa, onko akun jännite riittävän korkea auton käynnistämiseen. Vähintään 75 % kapasiteetti on hyväksyttävää. On kuitenkin tärkeää tarkistaa myös, pystyykö akku todella selviytymään sille aiheutetusta kuormituksesta, kun se joutuu pyörittämään moottoria. Erikoislaitteet pystyvät mittaamaan tämän erittäin luotettavasti.

Viimeiseksi on tarpeen tarkistaa, kuinka hyvin akku latautuu. Tämä on erityisen tärkeää, jos akku osoitti alun perin alhaisen jännitteen – lataustesti määrittää, oliko se merkki ongelmista vai normaaleista olosuhteista, kuten lyhyestä ajomatkasta.

Yleisesti ottaen akkujen huolto ei ole mahdollista, joten suurimpaan osaan akkutestissä ilmenevistä ongelmista ratkaisu on akun vaihtaminen. Suosittelemme Bosch-akkuja, jotka tarjoavat erinomaista luotettavuutta.

Suoritamme myös lataushybridi ja täyssähköautojen korkeajänniteakun testaukset ja kuntotarkastukset. Saat raportin akun kunnosta jopa samana päivänä

Mikä vahingoittaa akkua?

Ajan kuluessa akun heikkeneminen on luonnollinen prosessi. Akut koostuvat kennoista, ja näiden kennojen materiaalit menettävät tehokkuuttaan ja kapasiteettiaan ajan myötä. Tämän seurauksena akun suorituskyky vähenee ja se vaatii lopulta vaihtamista.

Lisäksi on olemassa useita tekijöitä, jotka voivat nopeuttaa akun heikentymistä. Yksi tärkeä tekijä on akun jatkuva jännitteen laskeminen ennen uudelleenlataamista. Tämä tapahtuu esimerkiksi pitkäaikaisen käytön aikana, kun ajoneuvon sähkölaitteita käytetään, kun moottori ei ole käynnissä. On myös suositeltavaa välttää pitkäaikaista pysäköintiä, jossa autoa ei käynnistetä aika ajoin.

Lämpötila vaikuttaa myös merkittävästi akun suorituskykyyn. Kylmässä säässä ulkona pysäköity auto voi menettää niin paljon jännitettä, että se ei käynnisty. Tämä aiheuttaa lisärasitusta akulle, ja pitkällä aikavälillä toistuvat lataus- ja purkujaksot vahingoittavat akkua entisestään. Talvella kannattaa yrittää pitää auto suojassa, esimerkiksi katoksen alla, jos mahdollista. Myös akun kunnon tarkistaminen ennen ja jälkeen talvikauden on erittäin hyvä idea.

Varaa aika akkutestiin

Voit varata akkutestin meiltä muutamalla yksinkertaisella klikkauksella. Tarjoamme sinulle autovalmistajan huolto-ohjelman mukaista huoltoa, joka perustuu ajoneuvosi ikään ja ajomäärään.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella kanssamme ennen varausta, voit soittaa tai lähettää sähköpostia meille.

Asiantuntijavinkkimme

”Kun haluat pitää huolta akusta on hyvä välttää sen täydellistä tyhjentämistä. Paina kytkin pohjaan autoa käynnistäessäsi ja sammuta kaikki tarpeettomat sähkölaitteet. Toinen tärkeä neuvo: akkua tulisi säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa.”