Öljyn ja suodattimen vaihto

Öljyn ja suodattimen vaihto saattaa vaikuttaa rutiininomaiselta huoltotoimenpiteeltä, mutta sen tekeminen meidän kauttamme kannattaa

Öljyt ja suodatin kannattaa vaihtaa säännöllisesti

Nykyajan moottoriöljy on insinööritaidon ihme, jolla on lukuisia positiivisia vaikutuksia moottoriin – voitelu on vasta alkua. Kuitenkin sinun täytyy teettää säännöllisesti öljyn ja suodattimen vaihto välttääksesi vakavien ongelmien ilmenemisen autossasi.

Öljyn ja suodattimen vaihto

Korkealaatuisen öljyn ja suodattimen käyttö

Vastuullinen öljyn hävittäminen

Varmistaa auton huoltohistorian

Hyvä tietää

Miksi öljynvaihto ja suodattimen vaihto ovat tärkeitä?

Usein unohdamme, kuinka upeaa työtä moottoriöljy tekee mahdollistaen moottorin osien liikkumisen hyvin vähäisellä kitkalla. Nykyään voit myös odottaa auton öljyn tarjoavan muita korkean teknologian ominaisuuksia, kuten puhdistusta ja suojaa saostumiselta.

On hyvin houkuttelevaa unohtaa moottoriöljy ja olettaa sen jatkavan kaikkien näiden hyödyllisten ominaisuuksien tarjoamista. Öljy ei kestä ikuisesti, ja jos sitä ei vaihdeta säännöllisesti – yhdessä suodattimen kanssa, joka auttaa pitämään sen hyvässä kunnossa – se yksinkertaisesti lakkaa toimimasta. Tulos on liikkuvien osien kitkavaurioita, lisääntynyttä korroosiota ja kontaminaation kertymistä moottorin sisään, mikä heikentää suorituskykyä.

Anna siis meidän hoitaa tämä säännöllinen huolto puolestasi. Käytämme autollesi optimaalista öljyä ja vaihdamme suodattimen korkealaatuiseen tuotteeseen. Tietysti myös hävitämme vanhan öljyn ympäristövastuullisesti.

Suodattimen vaihto

Moottoriöljy on vaikuttava aine, mutta se ei pysty hoitamaan tehtäväänsä yksin. Moottorin öljynsuodattimella on ratkaiseva rooli vieraiden hiukkasten suodattamisessa. Pieniä hiukkasoa syntyy jatkuvasti kulumisen ja saostumisen seurauksena, ja ne voivat myös päästä moottoriin ulkopuolelta, jos öljynvaihto tehdään huolimattomasti. Ne voivat suodattamattomina aiheuttaa merkittävää vahinkoa.

Suodatin on suunniteltu keräämään nämä hiukkaset, mutta se tukkeutuu ajan myötä. Vakavan tukkeutumisen tapauksessa moottorissasi on venttiili, joka avautuu päästämään öljyn virtaamaan läpi. Vaikka tämä estää välittömän moottorin jumittumisen, se vapauttaa tulvan vahingollisia hiukkasia moottorin herkille alueille. Tämän vaiheen välttäminen on ratkaisevaa.

On tärkeää ymmärtää, että yleismallisten ja autovalmistajien vaatimukset täyttävien suodattimien välillä on valtava suorituskykyero. Siksi (korjaamon nimi) käyttää aina suodattimia, jotka täyttävät nämä standardit. Moottorisi ansaitsee parhaan mahdollisen huollon ja suojan.

Milloin suorittaa öljyn ja suodattimen vaihto?

Monet ajoneuvon omistajat viivyttävät öljyn ja suodattimen vaihtoa liian pitkään. He saattavat silloin tällöin vilkaista öljymittariaan ymmärtämättä sitä kunnolla tai olettaa kaiken olevan kunnossa, koska öljynvaroitusvalo ei syty. Kuitenkaan ei-ammattilaiset eivät pysty arvioimaan öljyn määrää tarkasti, ja jos varoitusvalo syttyy, se todennäköisesti tarkoittaa, että merkittävää vahinkoa on jo tapahtunut. Kuinka siis voi tietää, milloin on aika vaihtaa öljy ja suodatin?

Ideaalitilanteessa voit viitata ajoneuvosi valmistajan vaatimuksiin (yleensä kilometrimäärä) ja verrata sitä todelliseen ajomäärään viimeisen vaihdon jälkeen. Mutta todellisuudessa monilla meistä on puutteelliset huoltotiedot, mikä vaikeuttaa viimeisen vaihdon ja ajomäärän selvittämistä. Suuntaa antavana ohjeena on suositeltavaa suorittaa vaihto vähintään kerran vuodessa tai useammin intensiivisessä ajossa.

Luotettavamman öljyn ja suodattimen vaihdon varmistamiseksi paras lähestymistapa on pyytää sitä meiltä heti ja säilyttää saamamme dokumentaatio. Siinä yksityiskohtaisesti kerrotaan suoritetut työt ja ajoneuvon ajomäärä. Tämä tieto auttaa sinua määrittämään seuraavan vaihdon ajankohdan ja lisää myös ajoneuvosi jälleenmyyntiarvoa. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä saadaksesi luotettavan öljyn ja suodattimen vaihdon.

Vaihda öljy ja suodatin

Voit varata öljyn ja suodattimen vaihdon muutamalla yksinkertaisella klikkauksellaa. Tarjoamme sinulle autovalmistajan huolto-ohjelman mukaista huoltoa, joka perustuu ajoneuvosi ikään ja ajomäärään.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella kanssamme ennen varausta, voit soittaa tai lähettää sähköpostia meille.

Asiantuntijamme vinkki

”Säännöllinen öljyn ja suodattimen vaihto pidentää automaattisesti moottorisi käyttöikää ja pitää sen toiminnan sujuvana. Pidä siis aina silmällä ajoneuvosi ajomäärää ja tarkista tarvittaessa moottoriöljyn taso.”